Отборът на Саутхемптън надви Лестър с 1:0 в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. "Светците" спечелиха като домакини и по този начин се отлепиха от дъното на класирането. Все пак Саутхемптън остава на 19-то място в шампионата с 21 точки, колкото имат Евертън на 18-та позиция и Борнемут, който е последен. 

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Двубоят започна с натиск на домакините, които в 31-ата минута получиха правото да изпълнят дузпа, след като Тимоти Кастан игра с ръка в собственото си наказателно поле. Джемйс Уорд-Праус се нае изпълнението на дузпата, но не успя да реализира, след като Дани Уорд отрази.

Че Адамс намери Карлос Алкарас, който с прецизен удар в наказателното прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Дани Уорд, за да изведе Саутхемптън напред в резултата в 35-ата минута.

След паузата тимът на Брендън Роджърс заигра по-силно в търсене на промяна на резултата. В 49-ата минута Ихеанчо засече с глава на далечната греда центриране на Прат, но нигериецът стреля встрани. В 66-ата минута Базуну сгреши, изчиствайки топката на крака на Ихеаначо, който стреля от границата на наказателното поле, но на сантиметри над напречната греда.