Качествата на нападателя на английския национален отбор Айвън Тони са "подценявани", смята селекционерът на тима Гарет Саутгейт, цитиран от Ройтерс. Очаква се футболистът на Брантфорд да бъде титуляр в контролата с Белгия, която ще се играе във вторник.

Тино, който има един мач за "трите лъва" като резерва, има за цел да бъде част от състава за Евро 2024 и алтернатива на капитана Хари Кейн.

28-годишният нападател вкара 4 гола в 10 мача за Брентфорд, откакто се завърна в игра през януари, след като изтърпя 8-месечното си наказание. Той беше резерва в контролата на Англия с Бразилия (0:1), в която титуляр бе нападателят на Астън Вила Оли Уоткинс.

"Мисля, че понякога качествата на Тони може да се подценяват. Ние все още откриваме всички тези силни страни, защото когато не работиш с един футболист редовно, не го познаваш напълно", каза Саутгейт пред репортерите.

"С Англия няма да има стотици възможности. Той е уверено момче, завръща се отдалеч и е в добра форма с тима си", каза още треньорът.

"Ще бъде на терена във вторник, няма съмнение. Увереността е основна. Всички топ нападатели я имат", смята Саутгейт. /БТА