Гарет Саутгейт защити включването на Джон Стоунс за приятелския мач на Англия срещу Белгия на стадион "Уембли". Защитникът на "Манчестър Сити" трябваше да бъде сменен в първите минути заради контузия. Саутгейт добави, че Стоунс, който изигра цял мач при загубата на Англия с 1:0 срещу Бразилия в четвъртък, има проблем с адуктора.

Ако се окаже, че Джон Стоунс е с травма в адуктурите, той едва ли ще има дори шанс да играе срещу Арсенал в неделя. „Гражданите“ изостават с една точка от Арсенал и Ливърпул на върха в класирането на Висшата Лига при оставащи 10 мача. Друг защитник на Сити Кайл Уокър също получи контузия, но това се случи в мача на Англия срещу Бразилия. Телевизионните повторение показаха, че Стоунс получи травмата при подаване на топката. Получи медицинска помощ и бе заменен след това от бранителя на Ливърпул Джо Гомес.

Гарет Саутгейт е убеден, че не е сгрешил.

"Направихме точно това, което Нидерландия направи с Върджил ван Дайк. Същото направи и Норвегия направи с Халанд и Одегаард, като те започнаха като титуляри. Нидерландия пусна от самото начало и Аке. Само на нас обаче се давата такива въпроси, когато се случи нещо подобно с контузии. Разбира се, ние сме разочаровани. Джон също дойде след като не беше играл две седмици, така че не става въпрос за претоварване“, защити себе си Гарет Саутгейт.