Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт видя прогрес в своя тим, независимо от равенството 0:0, което тимът постигна срещу Хърватия в Лигата на нациите.

Специалистът обяви, че е дошло време за отбора да развие повече възможности, особено в отбрана и че е доволен от резултата.

„Футболистите се представиха добре. Добре се защитавахме, пресирахме. Мисля, че представянето в атака също ни се получи. Имахме чудесен шанс да поведем през първото полувреме след корнер. През второто полувреме се представихме по-добре. Ако бяхме използвали шансовете си, трябваше да победим Хърватия“, коментира специалистът.

„Бен Чилуел беше чудесен, той надеждно игра в защита, добре играе с топката и се включваше в атаката. Той трябва да се гордее с представянето си“, коментира селекционерът.

21-годишният бек, който през миналия месец в мача с Швейцария направи своя дебют, замени отпадналия поради контузия Люк Шоу от Манчестър Юнайтед.

„Не можах да искам повече от играчите. Просто трябва да сме сигурни, че ще използваме своите шансове. Следващият път ще го направим“, каза още Саутгейт.

На 15 октомври (понеделник) Англия ще играе в Испания.