Три месец и един ден по-късно след полуфиналната схватка между Хърватия и Англия на Мондиал 2018, двата отбора се срещнаха отново. Този път залогът не бе място на финал на Световно първенство, а среща от новосформирания турнир Лига на нациите, в която двата отбора не демонстрираха почти никакво желание за победа, завършвайки 0:0 в Риека. Точката поне е утешителна за двата отбора, тъй като е първа, след като в предходните си мачове допуснаха поражения от Испания, който води група 4 от Лига „А” на турнира. Срещата се игра без фенове по трибуните на стадиона в Риека, тъй като хърватите имат да изтърпяват наказание.

Първото полувреме в Риека бе доста постно, като двата отбора разчитаха на оставените пространства на опонента, които така и не оставаха свободни.

Единственият точен удар дойде в 37-ата минута, когато Крамарич стреля от 14-15 метра, но стражът на Англия Джордан Пикфорд комфортно улови. Седем минути по-късно Ерик Дайър нацели гредата след ъглов удар за англичаните, но това бе най-интересното за цялата част.

30 снимки

Втората част стартира обещаващо, след като Перишич стреля от дистанция, но за негово съжаление топката не попадна във вратата на Пикфорд. Минута по-късно пък Хари Кейн бе намерен с центрира отляво, а нападателят на „трите лъва” стреля с глава, но ударът му „облиза” напречната греда на хърватската врата.

В 70-тата минута пък Анте Ребич размени подавания с Модрич и си освободи място за стрелба. Нападателят на Айнтрахт отправи шут, но той премина край десния страничен стълб на Пикфорд. Четири по-късно Рос Баркли пое добре топката в центъра и подаде към Хендерсън. Халфът на Ливърпул видя зад защитата Хари Кейн, който си спря подаването и вкара във вратата, но голът не бе зачетен, тъй като Кейн бе поне с метър в положение на засада.

В 86-ата минута Тин Йедвай надви в единоборство Бен Чилуел и отклони топката към Крамарич, който обаче не се ориентира и не вкара.

В 90-тата минута пък резервата Джейдън Санчо проби отдясно и премина край Пиварич. Халфът на Борусия прати топката в наказателното поле, но топката премина зад гърба на Хари Кейн и удар нямаше.

Срещата бе напълно равностойна и това може би е логичният резултат, който можеше да дойде. След три дни пък Англия гостува на Испания, докато Хърватия почива за Лигата на нациите. Следващият мач на „ватрените” в турнира е срещу Испания в Хърватия.