Петимата английски национали от Манчестър Сити трябва да се присъединят към състава на селекционера Гарет Саутгейт тази вечер след грандиозните тържества за историческия требъл, спечелен от "гражданите" този сезон, съобщиха английските медии.

Англия гостува на Малта в петък и приема Северна Македония на "Олд Трафорд" в понеделник в квалификациите за Евро 2024.

Джак Грийлиш беше в основата на веселбата след триумфа в Шампионска лига със Сити, добре му  пригласяха и останалите английски национали в състава на "гражданите" - Фил Фодън, Кайл Уокър, Джон Стоунс и Калвин Филипс, но петимата бързо трябва да се възстановят  и се включат в подготовката на английския национален отбор.

Деклан Райс също получи допълнителна почивка, след като с капитанската лента изведе Уест Хем до трофея в Лигата на конференциите миналата седмица и пристигна в лагера на Англия вчера.

В подготовката няма да се включи Джуд Белингам, който лекува контузия, но въпреки това пристигна на базата "Сейнт Джордж Парк" и изгледа тренировката отстрани. 19-годишният играч, който трябва да се присъедини към Реал Мадрид от Борусия Дортмунд, няма да играе в мачовете с Малта и Северна Македония поради проблем в коляното./БТА