Мениджърът на Челси Маурицио Сари говори преди големия мач на деветия кръг във Висшата лига. Неговият тим приема на „Стамфорд Бридж” Манчестър Юнайтед в събота. Италианският наставник на лондончани се разграничи от мнението на Азар, че трябва да отиде да играе в Испания, за да спечели Златната топка.

Сари смята, че белгиецът може да спечели много трофеи, както и Златната топка, ако остане в Челси.

„За нас е много важно Еден Азар да остане. Смятам, че той може да спечели всичко с Челси, включително и Златната топка. За пример ще ви дам следното – ако Челси спечели Шампионска лига, а Белгия стане Европейски шампион, то той може да спечели приза и без да играе в Испания”, сподели Сари.

Друг играч, който има неяснота около бъдещето си на „Стамфорд Бридж” е Андреас Кристенсен. Бащата на защитника довери, че ще иска среща с шефовете на Челси, за да преговаря за напускането на сина му, ако Сари не му дава повече време с екипа на „сините”.

„Не съм много заинтересован от това, което е казал баща му. Смятам, че до този момент Давид Луис и Антонио Рюдигер се справят добре и не е лесно да ги заменя. В последните ни шест мача, Андреас игра в три от тях. Ако за баща му Лига Европа не е важен турнир, то за нас вярвайте, че е повече от важен”, каза още италианският специалист.

Маурицио Сари сподели, че адмирира своя колега Жозе Моуриньо за всичко, което е постигнал досега във футболния бизнес. „Тук говорим за треньор, който е спечелил всичко. Изпитвам уважение към него и смятам, че всички трябва да сме така. Юнайтед е много силен отбор и ако вземем играч по играч, то със сигурност е в тройката като качество. Към този момент Манчестър Сити смятам, че е по-добрият от двата тима, но като единици Юнайтед са наистина много силни”, допълни още Сари.