Вицепрезидентът на Интер Хавиер Санети заяви, че независимо от всички спекулации по темата, “нерадзурите” в нито един момент не са били близо до привличането на Лионел Меси. Легендата на италианския гранд даде интервю за ESPN, в което обясни, че преди да премине от Барселона в Пари Сен жермен Меси не е бил канен в Интер. 

“Истината е, че никога не сме били близо до това да подпишем с Меси. След пандемията клубът се оказа в сложна финансова ситуация. Освен това, никой не си мислеше, че Лео ще напусне Барселона. Случилото се беше голяма изненада”, коментира Санети. 

“Радвам се за него. Наскоро го срещнах в Париж и го прегърнах. Той много искаше седмата “Златна топка” и я заслужи”, каза Санети, който вярва, че след време нападателят на “нерадзурите” Лаутаро Мартинес също ще вдигне най-престижното индивидуално отличие в света на футбола. 

“Помня, когато Лаутаро дойде при нас. Той беше много млад и ние не се фокусирахме върху моментното му представяне, а върху това какво може да постигне в следващите три, четири или пет години. Доволни сме, защото сега Лаутаро е много по-зрял, адаптацията му приключи и той намери точния баланс. Сигурен съм, че Мартинес ще е една от големите звезди на Мондиал 2022”, добави бившият защитник.