Измина първия кръг от новия сезон във Висшата лига, а след изиграването на първите 10 мача от шампионата в Англия, цените на футболистите във Fantasy Premier League започнаха да се променят. Двете попадения, които новата звезда на Манчестър Сити Ерлинг Холанд вкара срещу Уест Хям, принудиха мениджърите любители трескаво да започват да го взимат в съставите си. Големият интерес към него доведе и до покачване на стойността му: Холанд вече струва 11.6 млн., а не 11.5, с колкото започна.

Напълно контрастно пък е положението с Хари Кейн. След като английският нападател не участва пряко в нито едно от попаденията на неговия Тотнъм, при успеха с 4:1 над Саутхямптън, националът на трите лъва масово е продаван, тъй като следващият мач на „шпорите“ е гостуване на Челси. Очакванията са за много по-тежък мач, отколкото има на глед Холанд (Ман Сити е домакин на новака Борнемут). Поради продажбите на Кейн неговата цена спадна от 11.5 на 11.4 млн.

Освен при Холанд ръст в цената трябва да се отбележи при още двама футболисти след първия кръг. Нападателят на Фулъм Александър Митрович вкара 2 пъти срещу Ливърпул и интересът към него се засили, а цената му вече е 6.6 млн. Олександър Зинченко от Арсенал пък се котира срещу 5.1 млн. виртуални пари.