Сам Алардайс ще бъде новият мениджър на Евертън, след като постигна договорка с ръководството на клуба, съобщава "Sky Sports".

Големия Сам ще замени на поста временния наставник Дейвид Ънсуърт, който води "карамелите" след уволнението на Роналд Куман миналия месец.

Алардайс обяви, че се оттегля от професията след края на миналия сезон, когато изведе Кристъл Палас до 14-то място в крайното класиране.

Английският специалист отхвърли първоначалната оферта от страна на Евертън преди две седмици, заявявайки, че клубът не е показал достатъчно желание да го привлече.

Очевидно ръководството на тима е подобрило офертата към Алардайс, защото той ще поеме отбора от утре, а тази вечер се очаква да наблюдава на живо двубоя с Уест Хем на "Гудисън Парк".

Евертън прекрати разочароващото си 5-седмично търсене на нов мениджър, който да замени уволнения заради слаби резултати Роналд Куман. Сред спряганите имена за поста бяха Марко Силва, Шон Дайш, Луис ван Гаал, Пауло Фонсека и дори Диего Симеоне. Имаше вариант и временният наставник Дейвид Унсуърт да остане за постоянно, но след само една победа в седем мача под негово ръководство, на "Гудисън Парк" решиха да заложат на опитния Алардайс. Ънсуърт ще води за последно Евертън тази вечер в домакинството на Уест Хем за първенство, след което се очаква да бъде обявено официално и новото назначение.

Сами Лий ще бъде асистент мениджър на бившия селекционер на Англия, а в щаба му ще влезе и доскорошният наставник на Лестър Сити Крейг Шекспир.

Легендарният нападател на Евертън Дънкан Фъргюсън също ще бъде в щаба на Алардайс.

Временният треньор Дейвид Ънсуърт ще се завърне на предишната си позиция и ще води младежкия състав.

Алардайс ще води седми клуб от Висшата лига в кариерата си, като той е известен с това, че ръководен от него отбор никога не е изпадал от елита.