Новият мениджър на Евертън Сам Алърдайс разкри неотдавна какви промени ще внесе веднага щом встъпи в длъжност. Припомняме, че в сряда бе обявено, че 63-годишният специалист поема “карамелите”, а в четвъртък официално ще застане начело на тима.

Сам Алърдайс е новият мениджър на Евертън

“Евъртън очевидно се намира на лоша позиция в момента и както всеки път щом футболен клуб страда, това води главно да загуба на вяра”, написа Алърдайс неотдавна в колонката си в Paddy Power.

“Играчите губят вяра в себе си, а това означава, че първото нещо, което новият мениджър трябва да направи е да върне увереността и морала в тях отново”, допълни новият наставникът на “карамелите”.

“Когато играчите са уверени в себе си, те показват най-доброто, на което са способни на терена”, каза още Големия Сам.

“В момента не мога да видя въпросното самочувствие у играчите на Евертън. То е напълно изчезнало. Във всеки един футболен клуб това трябва да бъде основната цел и фокусът на треньора трябва да е насочен именно към това, да ги удържирш в добро ментално състояние”, коментира той.

Иначе Daily Mail разкри параметрите в договора на Алърдайс. Английският специалист е сложил подписа си под 18-месечен договор, а заплатата, която ще получава е 6 милиона паунда на година.

Големия Сам ще замени на поста временния наставник Дейвид Ънсуърт, който води "карамелите" след уволнението на Роналд Куман миналия месец.