Футболистът на Ливърпул Мохамед Салах заяви, че иска да се чувства оценен чрез новия си договор с клуба. Египетският национал има още 18 месеца от настоящия си контракт с мърсисайдци, а според него зависи от клуба дали ще остане или напусне.

"Искам да остана, но нещата не са в моите ръце. Всичко е в техните ръце. Те знаят какво искам, а аз не искам луди неща", коментира Салах в интервю за списание GQ.

"Става въпрос, че когато поискаш нещо, другата страна трябва да ти покаже, че оценява това, което си направил за клуба. Тук съм вече пет години. Познавам клуба много добре. Обичам феновете и те ме обичат. Администрацията знае каква е ситуацията и всичко е в техни ръце", заяви още Мохамед Салах.

През 2021-а египтянинът попадна в топ 3 на ФИФА за най-добър футболист на годината заедно с Лионел Меси и Роберт Левандовски и завърши седми в класацията за "Златната топка", но изрази амбициите си да бъде най-добър в света.

"Не мога да излъжа и да кажа, че не съм мислил за това. Напротив, искам да съм най-добрият футболист в света. Но дори да не спечеля, имам добър живот и всичко е ОК", добави Салах.