Изчезналият футболист Емилиано Сала имал съвсем различни планове за пътуване до Кардиф, вместо да се качи на самолета, който впоследствие се загуби от радарите над Английския канал. Той е смятал да пътува по друг маршрут и с друго превозно средство, разкриват последните му съобщения от часовете преди да напусне Франция. 

Агентът Джак МакКей обаче го убедил да се качи на борда на чартъра, като той лично бил уредил пътуването. Импресариото обаче твърди, че не е избирал аероплана и маршрута му, а просто се разбрал с компанията да осигури превоз в най-кратки срокове за футболиста. 

Сала имал притеснения, че целият му багаж нямало да се побере на борда на толкова мъничък самолет. Затова до последно търсел уверения от агента и пилота, че това ще се случи. И след като ги получил, решил в последния момент да се качи на самолета. 

Аеропланът изчезна във вечерта на 21 януари. Аржентинецът пътуваше към Кардиф, за да се включи в сутрешната тренировка на отбора си във вторник. Летателното средство и футболистът така и не бяха открити след четири дни издирване. Пилотът също е в неизвестност.