Въпреки трагедията със своята рекордна покупка Емилиано Сала, Кардиф Сити все така остава задължен да покрие договорената трансферна сума от 15 милиона паунда, твърди вестник „Таймс”.

28-годишният футболист трябваше да пристигне в столицата на Уелс в понеделник вечер, като уреди пътуване с частен самолет от Нант. Летателното средство обаче изчезна от радарите на височина 2300 фута в близост до Алдърни. Сала се връщаше от едно последно посещение до бившия си тим, където си взе сбогом с досегашните си съиграчи. След три дни на издирване и неколкократно претърсване на площ от над 1700 квадратни мили полицията в Гърнси прекрати издирването, тъй като не откри никакви следи от самолета и двамата пасажери – Сала и пилота Дейвид Иботсън.

По информация на „Таймс” Кардиф все още не е изплатил пълната сума по сделката, а дотук е направена една вноска от 5 милиона паунда. Трагичната развръзка обаче не отменя финансовия ангажимент на клуба, който има да извърши още два транша от по 5 милиона паунда. Това означава, че сделката е получила задължителния международен клирънс от ФИФА.

Кардиф също така няма да получи удължаване на трансферния прозорец заради нуждата да търси нов нападател. Това обясни изпълнителният директор Кен Чоо. Клубът отчаяно ще опита да се бори за оцеляването си във Висшата лига, а колкото и всички в него да са покъртени от случилото се, нуждата от намирането на нов таран остава на дневен ред. До края на зимния трансферен прозорец остават 7 дни, в които уелсците трябва да действат мълниеносно на пазара.