Уейн Рууни не успя да скрие вълнението си при първото си интервю след завръщането си в тима на Евертън. Англичанинът финализира днес трансфера си от Манчестър Юнайтед, подписвайки двугодишен договор.

„Върхът би бил да печеля трофеи с Евертън. Сега наистина чувствам, че клубът се движи в правилната посока, привличайки играчи от правилния калибър. Искам да бъда част от всичко това и разбира се, надявам се да бъда част от един успешен тим на Евертън“, коментира Рууни пред клубната телевизия.

Официално: Рууин се завърна на "Гудисън"

„Чувството е страхотно. Вълнувам се и нямам търпение да се срещна с момчетата, да изляза на тренировъчния терен, а след това и на терена да играя. Развълнуван съм, развълнувам съм от трансферите, които клубът направи. Този клуб се движи напред. Този клуб трябва да печели трофеи. Правим големи стъпки, за да се борим и да се опитаме да печелим трофеи“, допълни той.

„Първият му мач ще бъде емоционален ден за мен и нямам търпение. Не се завръщам, защото това е отборът, който подкрепям, отборът, в който израснах – завръщам се, защото вярвам, че този клуб може да се движи напред и да бъде успешен. Искам да бъда част от това. Напрежението ще бъде върху мен, но аз съм готов. Вярвам, че мога да помогна на този клуб да върви напреди и да бъде още по-успешен на терена“, каза още Уейн Рууни.