Доскорошният капитан на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни вече е известил съотборниците си, че ще стане ново попълнение на своя роден Евертън, написа авторитетният вестник „Индипендънт”.

Сагата свърши: Рууни си е у дома за прегледи и подпис

При „карамелите” Рууни ще получава наполовина на парите, които заработваше при „червените дяволи” и които го направиха най-скъпоплатеният футболист в историята на Висшата лига. В Евертън навършващият 32 през октомври англичачин ще прибира по 150 хиляди британски лири на седмица.

В другата посока като съвсем различна сделка пък поема Ромелу Лукаку, за когото се предполага, че Юнайтед ще брои 75 милиона паунда. Въпреки всичко съгласието на Юнайтед да пусне Рууни обратно в Евертън е спомогнало значително при преговорите за белгийския голов терминатор.

Моуриньо отне капитанската лента на Рууни

По всяка вероятност рекордьорът по голове за Юнайтед вече се подлага на медицински тестове, а официалното потвърждение може да излезе утре или вдругиден.

Рууни ще бъде черешката на мощната селекция, която „карамелите” спретнаха през лятото на 2017 година. Майкъл Кийн, Джордан Пикфорд, Дейви Клаасен, Сандро Рамирес и Хенри Ониекуру бяха другите новопривлечени.