Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни заяви, че иска да остане в клуба, въпреки че напоследък се появиха множество слухове за негов евентуален трансфер през лятото.

“Дали искам да остана? В този клуб съм от 13 години и искам да играя футбол. Разбира се, че искам да остана”, каза Рууни на пресконференцията преди предстоящия полуфинал за Лига Европа срещу Селта Виго в четвъртък.

“Искам да играя във всеки един мач, но понякога това е футболът и аз трябва да продължа да работя и да опитвам да сграбча шансовете си. Преди всичко аз искам да давам всичко от себе си за отбора”, допълни 31-годишният футболист.

“Мисля, че футболът променя човека. Всеки има различни предизвикателства в кариерата си. Този сезон не играх толкова, колкото бих искал. Но опитвах да помогам на тима на терена и извън него”, каза още нападателят на “червените дяволи”.

Моу с много силни думи преди реванша със Селта

Въпреки че не получава достатъчно игрови минути, Рууни е категоричен, че под ръководството на мениджъра Жозе Моуриньо, Юнайтед се представя на много високо ниво.

“Ако спечелим Лига Европа, това ще бъде трети трофей през първия му сезон начело на тима. Не сме далеч и от това да се борим да титлата във Висшата лига, а също и за тази в Шампионската лига през следващия сезон. Виждам, че тимът се представя добре под ръководството на Моуриньо”, завърши Рууни.

Юнайтед посреща Селта на “Олд Трафорд” в реванша от полуфиналите за Лига Европа в четвъртък от 22:05 часа. “Червенитя дяволи” имат аванс от 1:0 преди срещата.