Истинската легенда на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е сигурен пътник от "Олд Трафорд". Шокиращата за привържениците на "червените дяволи" новина е на изданието "Дейли Мейл", което се позовава на източници, близки до нападателя. 

Според информацията, нападателят е разочарован от периферната си роля в сметките на Жозе Моуриньо и е категоричен, че ще се махне. Въпросът е само кога да го стори. Опциите са или още до края на този месец, или в края на сезона. 

Изненадващата опция с напускане още през февруари съществува заради отворения китайски пазар. Местен клуб е предложил заплата от 35 млн. паунда на Рууни, за да го привлече на момента. Тази оферта се обмисля от играча и щаба му. 

Ако избере вариант да напусне Юнайтед през лятото, пред него опциите са две - американския шампионат или родния му Евертън. За да се върне на "Гудисън парк" обаче, ще трябва да намали сериозно заплатата си, защото мърсисайдци са склонни да му плащат по не повече от 230 хил. паунда на седмица. 

В момента възнаграждението му е от 350 хил. паунда седмично, което го прави сред най-скъпоплатените играчи на Острова. Но китайските милиони могат да преборят дори такива договори. Иначе Рууни е обвързан с "червените дяволи" до 30 юни 2019 г.