Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо разкри в интервю за “The Times” кой е най-добрият футболист, с когото е работил. По време на цялата си кариера Специалния е бил наставник на огромно съзвездие класни играчи, сред които Кристиано Роналдо, Златан Ибрахимович, Самуел Ето’о, Андрий Шевченко и Кака. Моу обаче е категоричен, че Неманя Матич е футболистът, чиито качества оценява най-високо.

Репортер ядоса Моуриньо и прекъсна интервюто му

Двамата работиха заедно в тима на Челси в периода от 2014 до 2015 година. Към днешна дата те отново се трудят заедно само че в тима на Юнайтед. През лятото “червените дяволи” привлякоха Матич за сумата от 45 милиона паунда.

“Не мога да кажа, че някога съм работил с някой по-добър от Матич. Поведението му се запечатва в съзнанието. В мач с Челси (б.р. срещу Саутхемптън през окомври 2015 година) го вкарах в игра в 45-ата минута, а после го извадих в 73-ата. Това е нещо, което съм правил само два пъти в кариерата си”, призна Моуриньо.

Кръгът в Англия разкри Манчестър на крайностите

“На следващия ден той дойде и ми каза: “Не съм щастлив, но вината си беше моя. Не ми хареса това, което сторихте, обаче аз си го заслужавах заради формата ми и начина, по който играх”, спомни си специалистът.

“Нямаше как да работим дълго след това, тъй като два месеца и половина по-късно бях освободен от поста си. Въпреки това с Матич останахме близки. Той се превърна в един от онези хора, с които се чуваш и извън работата”, завърши Специалния.