Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард е получил предложение за нов договор, но на 34-годишна възраст, вече може би няма да получава толкова много игрово време, сподели мениджърът на "червените" Брендън Роджърс.

Преди мача с Лестър, Роджърс говори с медиите, и оповести официално новината за офертата към Джерард.

"Той получи предложение за нов договор тук. Той е в клуба от 16 години, и заслужава безкраен респект и трябва да му дадем време да обмисли нещата," заяви Роджърс. "Това е важно решение. Не става въпрос за пари. Говорил съм много с него за договора, и съм убеден, че това не е проблем."

"Едно е сигурно, аз обичам да работя със Стивън Джерард. Той е най-добрият играч, който е играл в Премиършип, и за мен всяка минута, в която съм работил с него, е била удоволствие. Надявам се това да продължи," каза още Роджърс.

"В този етап от кариерата му, вече не е най-важното да играе в толкова много мачове, важно е нивото, на което играе, и ще работим заедно по това," обясни наставникът.

"Трябва да му дам възможност да помисли колкото дълго иска, за да реши какво иска да прави оттук-нататък," каза Роджърс.

Той отдели време да опровергае и всички информации, че има проблем между него и Джерард:"Видях някои материали, относно разрив в отношенията ни. Има две думи, с които мога да опиша нашите взаимоотношения - честност и уважение."