Отборът на Лестър стартира обещаващо новия сезон. „Лисиците“ спечелиха гостуването си на Уест Бромич с 3:0, а звездата на тима Джейми Варди реализира първите си 2 попадения за новата кампания.  С гол се отчете и пристигналият от Аталанта Тимъти Кастан.

Въпреки убедителния успех и обнадеждаващото начало, мениджърът Брендън Роджърс остава здраво стъпил на земята. Той очаква тепърва доста по-трудни предизвикателства и заяви, че трябва широчина на състава с оглед участието на Лестър в европейските турнири.

„Винаги е хубаво да започнеш с успех. Тази победа ще ни даде увереност преди следващите мачове, нищо не сме направили, просто спечелихме един мач. През този сезон ще играем и в Европа и двубоите наистина ще следват един след друг. Моето желание е да се представим добре във всяка надпревара и не искам да подценяваме нито едно състезание", започна северноирландският специалист. 

"Работим по въпроса с привличането на нови футболисти, в момента водим преговори и очаквам новини в следващите дни. Задължително е да разполагаме със сериозна конкуренция на всеки пост, ако искаме да постигнем нещо значимо. Без значение дали играем за купите или в Европа, отборът да опита да стигне максимално далеч. Стартирахме добре, но усърдната работа трябва да продължи“, завърши Роджърс.