Отборът на Лестър стартира перфектно новата кампания, записвайки класическа победа с 3:0 срещу новака във Висшата лига - Уест Бромич Албиън. Новото попълнение на "лисиците" - Тимоти Кастане, бе автор на откриващото попадение, а по-късно два гола от дузпа на Джейми Варди оформиха крайния резултат.

Getty Images
33 снимки


Първата част бе спокойна и голови положения почти липсваха. Най-добрата възможност дойде чак в 31-ата минута, когато Харви Барнс пропиля шанса си да открие головата сметка на "лисиците" за новата кампания. Две последователни страхотни намеси на Сам Джонстън обаче отдалечиха Лестър от гола. 

В края на първото полувреме Матеуш Перейра шутира към вратата на съперника, но Каспер Шмайхел опази вратата си и двата отбора се прибраха при нулево реми на почивката.

След около час игра Тимоти Кастане дебютира по перфктен начин, отбелязвайки първия гол на "лисиците" за новия сезон. Белгиецът се възползва от страхотен пробив и точно центриране на Денис Прат и закова отблизо с глава топката във вратата на УБА.

Лестър продължи с доминацията си и минути по-късно отбеляза нов гол, който обаче бе отменен заради засада.

В 72-ата минута Кайли Бартли събори Джейми Варди на земята и подари наказателен удар на съперника. Англичанинът не сбърка от бялата точка и след хитро изпълнение на дузпата удвои аванса на своите. 

В 83-ата минута домакините показаха, че не са се поучили от грешката си и подариха нова дузпа на Лестър. Този път грешникът бе Дара О'Шей, а изпълнителят на удара за "лисиците" - познатият Варди. Нападателят оформи крайното 3:0, след като оново надхитри Сам Джонстън, изчаквайки го да плонжира, преди да закове топката във вратата му. 


Така Лестър стартира сезона с класическа победа, която отрежда второ място на тима в класирането. УБА е на другия полюс след разочароващия старт, но тимът има цял сезон на разположение да докаже, че влизането му в английския елит не е случайност.