Полузащитникът на Манчестър Сити Родри заяви, че ще бъде готов за завръщането на "гражданите" към ангажиментите им във Висшата лига с гостуване на Евертън в сряда, независимо че отнесе "едно от най-грубите влизания" в кариерата си срещу Флуминензе.

Халфът на Сити бе принудително заменен след почивката при убедителния успех над бразилците с 4:0 във финала на Световното клубно първенство, след като бе фаулиран отзад от Александер. Родри, който призна, че е бил близо до това да се разплаче в резултат наединоборството, се върна на терена след получаване на медицинска помощ, но бързо сигнализира, че няма да може да продължи. Испанският национал успя да излезе от игрището на крака и получи наградата си за Играч на мача преди празненствата след спечелването на трофея.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

"Извадих голям късмет днес. Това бе едно от най-грубите влизания в кариерата ми. Бях много изплашен, защото усетих болка в коляното ми, но за щастие не беше нещо сериозно. Казах на играча: "Не можеш да правиш подобно нещо". Днес спечелих повече от трофей. Прибирам се у дома без контузия, но бях много близо до това да се разплача. Разтревожих се много, но ми нямаше нищо", каза Родри пред Sky Sports, преди да потвърди, че ще бъде на линия за визитата на Евертън на 27 декември. "Да. Имам болка, защото беше много грубо, но нищо не е засегнато".

Формата на Сити зависи много от присъствието на Родри на терена, като всички четири загуби на "гражданите" от началото на сезона дойдоха, когато 27-годишният футболист не бе на разположение на мениджъра Пеп Гуардиола. След като гостува на Евертън, Сити посреща новака Шефилд Юнайтед на 30 декември, преди да стартира защитата на трофея си за ФА Къп с домакинство срещу Хъдърсфийлд на "Етихад" на 7 януари.