Испанският полузащитник на Манчестър Сити Родри предупреди съперниците на "гражданите", че отборът все още може да става по-добър в преследването на втори пореден требъл.

Сити победи Нюкасъл с 2:0 през уикенда и се класира за полуфиналите на ФА Къп за шести пореден сезон. С успеха тимът, воден от мениджъра Пеп Гуардиола, удължи серията си без поражение на 22 мача във всички турнири.

"Паузата за националните отбори ще ни се отрази добре. Ще видите най-добрата версия на тима ни в края на сезона. Това винаги се случва заради мениджъра, заради стандартите на клуба, заради нас самите и всичко, което сме научили в последните години. Искаме да направим същото и сега", коментира Родри.

"Хубаво ще е момчетата да си починат възможно най-добре. Знам, че е трудно, защото имаме приятелски мачове с националните ни отбори. Важно е да играем за националните отбори, но също мислим и за края на сезона. Мисля, че най-доброто предстои", заяви полузащитникът.

Испанският национал е категоричен, че той и целият състав разбират възможността, която имат. "Мисля, че това би била позицията, която бихме си пожелали в началото на сезона - да се борим за всичко и да продължаваме участието си във всички турнири. Можем да спечелим всичко и сега трябва да свършим финалната работа", добави Родри.

Той разкри, че е доволен от жребия за четвъртфиналите на Шампионската лига, който противопостави Манчестър Сити на Реал Мадрид.

"Това е моят дом, моят град. Ако трябва да съм честен, жребият ми хареса. Вторият мач, в който ще сме домакини е ключов. Джуд Белингам е страхотен играч и тактически, и като качества. Но Реал Мадрид не е просто един играч, винаги казваме това. Трябва да бъдем концентрирани върху себе си повече отколкото върху противника. Вече се видя в последните години, че Сити може да победи всеки. Това е единствената ми цел до края на сезона", завърши Родри.