Футболистът на Манчестър Сити Родри говори пред ESPN за това каква тънкост е научил досега под наставленията на Хосеп Гуардиола. 23-годишният футболист се яви най-скъпата покупка на „гражданите”, след като те заплатиха 70 милиона евро на Атлетико Мадрид през лятото.

Испанският халф призна, че тактическият фаул е нещото, което досега най-ясно му се е набило в съзнанието при работата с Пеп. Родриго е напълно наясно с важността на позицията, която играе, но е готов да поеме отговорност за Сити.

„Мисля, че това е голямо предизвикателство за мен да играя пред защитата, защото по принцип не играя там. Досега не съм имал точно тази роля в стария ми отбор”, започна той.

„Имаме много офанзивни играчи и други такива, които обичат да контраатакуват. През повечето време оставам сам, което е добре за мен. В Сити се уча на нови неща – кога да тръгна, къде да застана, тактически фаулове, кога трябва да скоча. Това са хубави неща за мен”, призна Родри.

Ман Сити е втори във Висшата лига – на осем точки зад лидера Ливърпул, а испанският халф смята, че мърсисайдци са най-добрият отбор в Англия и света. Затова според него Сити трябва да надхвърли своите възможности, за да вземе трета поредна титла в Премиър лийг.

Запитан кой е основният съперник на Манчестър Сити сега – Ман Юнайтед или Ливърпул, Родри отговори: „Не зная. Не знам как се чувстват феновете на тези два отбора. Сега отборът, който трябва да бием е Ливърпул, а това се е случвало в последните два сезона. Те са шампиони на Европа и всеки иска да ги победи, не само ние. Отборът им е чудесен и се подобриха много. Ще е много трудно”, добави още Родриго.