Новият ляв краен защитник на Ливърпул Андрю Робъртсън увери феновете, че той и неговите колеги на поста Алберто Морено и Джеймс Милнър ще се постараят да внесат стабилност в невралгичната зона.

Мане донесе първия успех на Ливърпул в елита

В събота шотландецът записа официален дебют за „червените” при 1:0 над Кристъл Палас у дома, като определено се понрави на феновете и анализаторите. 23-годишният футболист дори заслужи наградата за Играч на мача, което също казва достатъчно.

„Смятам, че се справих добре”, коментира Робъртсън, който през лятото бе привлечен от изпадналия Хъл Сити срещу само 10 милиона паунда. „Наистина се уморих към края на мача, защото това ми бяха първите 90 минути от месец май насам. Насладих се на всяка минута, която прекарах заедно с момчетата за първи път в официален мач.”

Миньоле: Наясно сме, че трябва да подобрим защитата

„Това беше страхотен опит. Най-важното бяха трите точки и ние ги взехме. Представянето ни в защита бе добро, а чистата мрежа – приятна.”

„Всички леви бекове в Ливърпул – Алберто, Мили – смятаме, че можем да разрешим проблема. Не идваш в такъв клуб с мисълта, че няма да можеш да помогнеш. Всички смятаме, че можем да играем добре и да осигурим на Ливърпул ляв бек, с когото феновете да се гордеят”, допълни Робъртсън.