Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес очаквано нападна рефера Мартин Аткинсън за спорния гол, който отбеляза Манчестър Сити, с който „гражданите“ поведоха с 2:1 в полуфиналния реванш от турнира за Купата на Лигата.

Де Брюин се разписа в 70-ата минута, но при паса към него от страна на Стърлинг, топката напусна терена. Това обаче не бе забелязано от съдийската бригада.

„Получи се един добър футболен мач. Отбелязахме първия гол и се озовахме в прекрасна позиция. Покъртително е, когато гледате повторенията при втория гол на Сити. Невероятно е, че в тази ситуация не бе взето правилно решение. Не мисля, че някой на стадиона ще оспорва факта, че този гол промени двубоя“, коментира ядосаният Роберто Мартинес.

„При повторенията се вижда, че няма никакво съмнение, че топката е изцяло извън очертанията на терена и играта изобщо не трябва да продължи. Това трябва да ни послужи като вдъхновение да направим нещо специално. Играхме с изключително надъхано и с характер“, каза още мениджърът на „карамелите“.