В понеделник стана ясно, че английският шампион - Манчестър Сити, е заплашен от сериозни санкции заради финансови нарушения в периода 2009-а и 2017-а година, а в последните часове се появи и информация, че един от мениджърите на клуба във въпросния период - Роберто Манчини, също може да попадне под сериозни рестрикции, предава италианският сайт football-italia.net.

Обвинението към него, е че докато е бил начело на отбора между 2009-а и 2013-а година е подписал тайно споразумение с клуба да получава двойно повече от заявената си заплата. Журналистът от The Times - Мартин Зиглер, описа подробно как „гражданите“ са обвинени за над 100 предполагаеми нарушения на финансовите разпоредби след четиригодишно разследване.

Документи, публикувани от Der Spiegel, показват, че настоящият селекционер на националния отбор на Италия е имал консултантски договор в сянка с базирания в Абу Даби клуб Ал Джазира, който тихомълком му изплатил поне седемцифрена сума за четиригодишния период, в който ръководи „небесно-сините“. Първият договор на Манчини подписа с Манчестър Сити гарантира основна заплата от 1,45 милиона нетни, като се твърди твърди, че в същото време е получавал от арабския клуб 1,75 милиона паунда на година.

Der Spiegel публикува още и имейли, които изглежда показват как компанията на Манчини – „Italy International Services“, е издавала тримесечни фактури на Манчестър Сити, от където след това са били препращани суми към собственика на „гражданите“ - Шейх Мансур, който пък от своя страна ги препредавал на Ал Джазира, за да могат да бъдат изплащани на италианския специалист.