Легендарният бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд вярва, че Равел Морисън е можел да бъде един от най-добрите играчи в света, ако "червените дяволи" се бяха справили по-добре с неговото развитие. 

БГНЕС / GettyImages/Gulliver
96 снимки

Морисън е от един набор с Джеси Лингард, Аднан Янузай и Пол Погба, като според мнозина Сър Алекс Фъргюсън е бил най-впечатлен именно от Морисън от изброените. Кариерата му на "Олд Трафорд" обаче не стигна до никъде след серия от скандали извън терена и продажба в Уест Хем през 2012-та година. Сега той е под наем в Мидълзбро от Шефилд Юнайтед. 

Фърдинанд споделя, че е опитал да вземе вече 27-годишният Морисън под крилото си в юношеските му години, но не му е било позволено от ръководни фигури в Юнайтед. 

"Винаги му казвах да ми идва на гости вкъщи, но Сър Алекс ми каза да държа дистанция, защото клубът можел да се справи с Равел. Мисля, че той можеше да бъде играч за 100 милиона паунда", започна бившият английски бранител. 

"Нямаше обединяваща фигура на "Олд Трафорд" за млади играчи и според мен това е така и до ден днешен. Хората със същото детство и минало като тези момчета могат наистина да комуникират добре с тях", завърши темата Рио.