Отборът на Евертън победи трудно с минималното 1:0 като гост Уест Бромич Албиън в мач от 29-ия кръг на английската Висша лига. Единственото попадение отбеляза Ричарлисон в 65-ата минута.

Gulliver/GettyImages
81 снимки

Домакините започнаха по-активно срещата, като най-добрата ситуация за тима дойде още във втората минута, когато Мбайе Диан бе близо до това да се разпише с глава, но вратарят на гостите Джордан Пикфорд успя да се намеси по страхотен начин.

През втората част обаче Евертън стигна до победното попадение в 65-ата минута, когато Ричарлисон засече с глава центриране на резервата Гилфи Сигурдсон.

Мбайе Диан пък отбеляза попадение дълбоко в добавеното времеи си помисли, че е донесъл равенството на своя отбор, но след намесата на ВАР попадението бе отменено заради много тънка засада на сенегалеца.

С този успех Евертън временно се изкачи на четвъртата позиция с актив от 46 точки, докато Уест Бромич остава 19-и с 17 точки, на 9 от спасителната зона. В следващия кръг „карамелите“ гостуват на Челси, а „дроздовете“ приемат Нюкасъл Юнайтед.