Отборът на Манчестър Сити победи като гост Престън с 3:0 в мач от трети кръг на Купата на лигата и продължава в надпреварата. Всички попадения в срещата паднаха през първото полувреме. Стърлинг откри резултата в 19-ата минута на стадион „Дийпдейл”, а 16 минути по-късно подаде на Габриел Жезус, който вкара второто попадение в срещата. В края на първата част Райън Ледсън си отбеляза автогол.

Първата интересна ситуация в срещата бе с участието на Рахийм Стърлинг, който още в 5-ата минута се свлече след съприкосновение в наказателното поле, но съдията пресече претенциите на играчите.

В 18-а минута отново Рахийм Стърлинг влезе в наказателното поле и опита да преодолее Конър Рипли с премерен удар в долния ляв ъгъл на вратата, но вратарят успя да се намеси умело.

Минута по-късно Стърлинг демонстрира превъзходно бързината и дрибъла си, маневрирайки покрай няколко защитника, и стреля от наказателното поле. Топката бе отклонена успешно и премина покрай Конър Рипли.

В 35-ата минута Габриел Жезус бе изведен от Стърлинг и демонстрира брилянтно хладнокръвие в наказателното поле, за да направи резултата 2:0 за „гражданите”.

В края на първата част Райън Ледсън имаше нещастието да си отбележи автогол. В опита си да отклони центриране в малкото наказателно поле, футболистът на Престън прати топката зад гърба на вратаря си.

В 56-а минута отбита топка попадна в свободния Ерик Гарсия, който вдигна поглед и стреля мощно към вратата, но топката прелетя покрай левия страничен стълб.

Две минути по-късно Джошуа Андрю Харъп пое топката в наказателното поле и нанесе удар, който срещна дясната греда на вратата на Клаудио Браво.

В 69-а, когато Фил Фодън пропиля обещаващ шанс, след като опита късмета си с удар от средно разстояние, но той срещна напречната греда.

Последната интересна ситуация бе в добавеното време на срещата, когато Габриел Жезус отправи удар, но право в ръцете на вратаря на Престън. 

Така Престън отпадна от надпреварата за Купата на лигата, но се намира на удобната трета позиция в Чемпиъншип, само на точка от водача в класирането - Лийдс.