Оле Гунар Солскяер възкреси Манчестър Юнайтед, откакто пое отбора. Норвежецът успя да направи така, че всички да забравят за Жозе Моуриньо. Не само това, но Оле получи и постоянен договор от „червените дяволи“.

Когато Моуриньо беше мениджър, той многократно се оплакваше от трансферите, които спортният мениджмънт му осигури. Въпреки че изразходва повече от 400 милиона евро за нови попълнения за два сезона и половина, португалецът не успя да намери ключа към победите.

Сега, Солскяер също иска нови попълнения и няма да излезе евтино на Ед Уудуърд, който иска да отговори на всички изисквания на норвежеца.

Солскяер ще търси сериозни подкрепления това лято, за да може да започне следващия сезон с всички възможни оръжия.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед обяви, че има доверие на играчите, които са част от неговия състав, както и на младите таланти от академията. Въпреки това, Солскяер иска да бъдат осъществени няколко много значими сделки.

Първата трансферна цел на „червените дяволи“ е Рафаел Варан от Реал Мадрид. В Манчестър знаят за готовността на французина да смени обстановката и да предприеме ново предизвикателство в своята кариера.

Алтернативата на Варан е Калиду Кулибали от Наполи. Друга опция за английския отбор е Самюел Умтити от Барселона.

Аарън Уан-Бисака от Кристъл Палас също е сред набелязаните от Солскяер играчи. 21-годишният футболист изненада всички специалисти със своето представяне през сезона. Цената му също така е постижима – 40 милиона евро.

Норвежецът иска да подсили своята халфова линия с Деклан Райс от Уест Хем, Бруно Фернандеш от Спортинг Лисабон, както и със Саул Нигес от Атлетико Мадрид.

Манчестър Юнайтед също така ще се опита да привлече две от най-горещите имена на трансферния пазар – Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд и Жоао Феликс от Бенфика.

В допълнение, Солскяер е готов със списъка на играчите, с които той е готов да се раздели. Първи в него е Алексис Санчес. Другите играчи, които не попадат в плановете на мениджър на Манчестър Юнайтед са Антонио Валенсия, Матео Дармиан, Хуан Манта, Андер Ерера, Фред, както и един от двамата защитници – Маркос Рохо или Ерик Баи.

Солскяер също така е запознат с интереса на Реал Мадрид към Пол Погба и не изключва възможността френският футболист да напусне „Олд Трафорд“ това лято. В този случай продажбата на халфа ще запълни хазната на „червените дяволи“.