Европейските футболни лиги се целят техните първенства да завършат сезона си най-късно до 30-и юни след разговори, проведени през тази седмица. Пандемията от коронавирус отложи всички елитни надпревари в спорта, включително Евро 2020, като УЕФА направи две работни групи, за да анализира обстоятелствата.

Първата конференция се проведе във вторник и в нея бяха включени представители от Асоциацията на европейските клубове и първенства, като там участваха Премиър лийг, АФЛ и шотландската футболна лига.

Футболните членове изразиха амбициите си сезонът да може да завърши най-късно до 30-и юни, след като „ситуацията се подобри и да се продължи да се играе по план”. Делегатите дискутираха и нужната адаптация към евентуалния нов футболен график, след като е решено, че ще има повече мачове от местните първенства през седмицата, като е твърде вероятно срещите от Шампионска лига и Лига Европа да се провеждат през уикендите.

Всеки един участник в дискусията е представил своята визия, базирана как коронавирусът се развива в конкретната страна. Някой държави, включително Италия, са в много напреднал стадий на вируса.