Бившият старши треньор на Тотнъм, Хари Реднап, очаква мениджърите от Висшата лига да предприемат някаква форма на намаляване на заплатите си, след като играчите стартираха фонд за подпомагане в борбата срещу коронавирус. Инициативата #PlayersTogether беше създадена, за да помага на служителите от Националната здравна служба, след като Асоциацията на професионалните футболисти не се съгласи на 30-процентно намаляване на заплатите, първоначално предложено от Висшата лига.

"Винаги съм чувствал, че играчите ще го направят. Те просто искаха да са сигурни къде отиват парите", каза Реднап пред „Sky Sports“.

Асоциацията на мениджърите на лигата заяви, че продължават разговорите за намаляване на заплатите на мениджърите. Дейвид Мойс, Еди Хау и Греъм Потър са се съгласили с 30-процентно намаляване на заплатите си, както и наставникът на Англия Гарет Саутгейт. Реднап очаква всички мениджъри да следват техния пример.

"Ако бяхте мениджър във Висшата лига бихте искали да дадете. Трябва да дадеш, защото искаш да го направиш. Не бива да чакаш да ти се каже. Това идва от сърце. Те имат договори, но съм сигурен, че всички ще искат да им намалят заплатите“, сподели още той.

Бившият мениджър също подкрепи плана на Английската футболна лига да завърши настоящия сезон за 56 дни. И Висшата лига, и останалите професионални дивизии в Англия са прекратени за неопределен период, но според предложение, изпратено до всички 72 клуба от футболната лига, ще се наложи някои отбори да играят два пъти седмично, като сезонът се доиграе.

"Понякога ние малко глезим играчите. Ние казваме: „Те не могат да играят такова количество мачове", но всъщност могат. Те са здрави момчета. По-скоро ще искат да играят, отколкото да тренират. Всички имат добри състави, не виждам проблем. Бих се радвал сезонът да бъде завършен, защото който и да подкрепяте - ако Ливърпул не спечели лигата, това ще бъде подигравка. Те бяха невероятни", сподели още Хари Реднап.