Испанският Реал Мадрид планира да задели 170 милиона евро, за да си позволи привличането на звездата на Ливърпул Мохамед Салах през идното лято. Откакто заигра на „Анфийлд” през 2016-а година, Салах се превърна в един от най-добрите нападатели на съвременния футбол, вкарвайки 77 пъти в 116-те си мача под ръководството на Юрген Клоп.

В Ливърпул си отдъхнаха за Мо Салах

Медиите в Испания пък побързаха да информират световната аудитория, че шефовете на „лос бланкос” бленуват да докарат египтянина на „Сантиаго Бернабеу”, като той дори вече е приоритет №1 пред стрелеца на ПСЖ Килиан Мбапе за следващото лято.

Реал Мадрид е опитал да проведе разговори с колегите си шефове на европейския футболен шампион, но от Ливърпул категорично са отрязали амбициите на „лос меренгес” през това лято. Испанските босове са предложили 130 милиона евро, което е щяло да направи Салах най-скъпата покупка на отбора, но не се е стигнало дори до преговори.

Победната серия на Ливърпул няма край - победен гол в края унищожи Лестър

Зинедин Зидан пък е силно обнадежден, че ще подобри опциите си в атакуващ план, като в този момент тази роля е изпълнявана от Гарет Бейл. Каталунски издания пък информираха, че лошите отношения между Серхио Рамос и Салах може да направят така, че египтянинът да предпочете да премине в Барселона, ако се стигне до такъв развой на събитията.