Треньорският щаб на Зинедин Зидан е направи трезв анализ на последните два мача, които тимът изигра в Ла Лига и записа равенства. Ремитата срещу Валенсия навън и най-вече с Леванте на „Сантиаго Бернабеу” повдигнаха доста въпросителни около формата на отбора.

Бензема май изгоря за цял месец

Причината за загубените 4 точки е видна дори от статистиката – в отсъствието на Кристиано Роналдо, който все още изтърпява наказание, няма кой да оползотворява головите ситуации. Бърз прочит на цифрите от въпросните две срещи,  показва, че в тях Реал е отправил общо 40 удара (22 към вратата на Валенсия и 18 към тази на Леванте). От солидния брой шутове само три се превърнаха в голове.

Марко Асенсио беше човекът, който донесе точката на „Местая” с двете си попадения, докато през изминалия уикенд Лукас Васкес вкара на Леванте. Никой друг от атакуващите футболисти обаче не допринесе с нещо повече и не се постара да минимизира негативния ефект от принудителното отсъствие на Кристиано.

Марсело рискува сериозно наказание

Карим Бензема дори пострада в двубоя на „Бернабеу”, а пък Гарет Бейл пропиля двете най-чисти ситуации за мадридчани. Въпреки всичко се очаква в следващия шампионатен мач – гостуването срещу Реал Сосиедад  - тъкмо уелсецът да застане като централен нападател, докато Роналдо изтърпява последната среща от своето наказание.