Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба е информирал мениджъра Жозе Моуриньо, че има желание да напусне отбора и иска да премине в Барселона през януарския трансферен прозорец, съобщава „Daily Mail“. Смята се, че това е причината Моуриньо да вземе капитанската лента от ръката на френския футболист.

От началото на сезона Погба беше капитан в три мача в отсъствието на титулярния такъв Антонио Валенсия.

Както е известно, след отпадането на “червените дяволи” от Купата на Лигата от втородивизионния Дарби Каунти Моуриньо призна, че Погба повече няма да носи капитанската лента на отбора. Специалния обаче отказа да назове причината за това.

 Смяташе се, че решението на Моуриньо се дължи на критиките на футболиста към тактиката, която наставникът налага в срещите на Юнайтед. Истината според изданието обаче е, че французинът е заявил пред специалиста, че иска да напусне “Олд Трафорд”, за да заиграе за Барселона. Затова мениджърът смята, че лидер на тима не бива да е играч, който настоява да бъде продаден.

Моуриньо споделил пред отбора новината за капитанството часове преди снощния мач.

Самият Погба не взе участие в него, като дори изгледа срещата от трибуните. Всеизвестно е, че двамата са в обтегнати отношения още от миналия сезон насам.

Френският халф премина в Юнайтед през 2016 г. В настоящия сезон Погба има 7 мача за "червените дяволи", вкара 4 гола и даде 2 асистенции.

Точката на замръзване - Погба и Моу в нов епизод

Грубо: Погба се хили на "Олд Трафорд" минути след отпадането

Моу: Погба вече не е втори капитан, няма да обяснявам защо

Ответният удар на Жозе: Отне лентата на Погба