Постът на мениджъра Ерик тен Хаг изглежда сигурен на фона на предстоящото пристигане на сър Джим Ратклиф в Манчестър Юнайтед, но вестник i съобщава, че на нидерландецът ще му бъде иззета голяма част от ролята, която има, когато става въпрос за трансфери.

Въпреки че загуби пет от първите си 10 мача във Висшата лига този сезон, Тен Хаг едва ли ще приеме лесно подобен удар, след като сделката с Ратклиф бъде завършена успешно и той поеме футболните операции. Желанието на милиардера е да се създаде модел, подобен на този на Манчестър Сити, което ще означава, че футболните въпроси ще бъдат решавани от спортен директор.

Вестник i добавя, че Тен Хаг сам се е докарал до това положение, тъй като предпочитанията му да доведе на „Олд Трафрод“ играчи от Ередивизи, където беше треньор на Аякс, не носят голям успех за момента.

Смята се, че бившият шеф на Тотнъм Пол Мичъл е фаворит на Ратклиф за поста на новия спортен директор при „червените дяволи“. Мичъл наскоро напусна Монако, където живееше близо до Ратклиф и работеше в същите кръгове. Той също така се върна в района на Манчестър и се интересува от възможността за работа на „Олд Трафорд“.