Вече бившият мениджър на Лестър Клаудио Раниери отново се върна към мига, в който беше освободен от поста си. Италианецът сподели, че решението на „лисиците“ е било повече изненада за него самия, отколкото горчива развръзка.

Раниери: Мечтата ми загина

На 23 февруари шефовете на „лисиците“ сметнаха, че е време за промяна и 9 месеца след спечелването на знаменитата титла във Висшата лига за сезон 2015/2016 те освободиха Раниери заради слабите резултати. В интерес на истината ходът, макар и посрещнат силно критично от медии и анализатори, даде позитивен резултат и под ръководството Крейг Шекспир натрупаха важни победи в първенството и отстраниха Севиля в 1/8-финалите на Шампионската лига.

Стивън Джерард: Играчите на Лестър предадоха Раниери

„Когато си мисля за уволнението от Лестър, първото нещо, което ми идва наум, е чувството на изненада, което бе много по-силно от горчилката“, призна Раниери пред италианските медии. „Преминал съм през много в моята кариера, но никога не съм изпитвал нещо подобно. Беше шок, макар и в крайна сметка такива неща да се случват във футбола.“

Смъртни заплахи за Варди след уволнението на Раниери

„Скай Спортс“ ме помоли да коментиран футболен мач на 10 април и аз приех. Няма да говоря за Англия дотогава. Всичко започна там, така че изглежда логично да продължи на същото място“, допълни Раниери.