Вече бившият мениджър на Лестър Сити Клаудио Раниери направи първото си изявление след изненадващото си уволнение. Италианецът даде израз на горчивото си разочарование и обяви, че неговата голяма мечта е пропаднала.

„Лисиците“ освободиха 65-годишния специалист вчера, почти 9 месеца след историческия триумф с титлата от Висшата лига. През този сезон отборът затъна здраво в битката за оцеляване в Премиършип, а също така е на ръба да отпадне в 1/8-финалите на Шампионската лига след загуба 1:2 от Севиля в първия мач.

Клоп сравни съдбата на Раниери с Brexit и Тръмп

Така босовете взеха решение да се разделят с Раниери, което породи множество негативни реакции по целия свят. „Вчера моята мечта умря“, написа специалистът в официално изявление.

Душата на футбола

„След еуфорията от миналия сезон и короноването ни за шампиони, аз си мечтаех просто да остана в Лестър. За жалост не бе писано да се случи така.“

Моуриньо към Раниери: Никой не може да изтрие историята, която написа

„Приключението беше поразително и ще живее завинаги в мен. Сърдечно благодаря на всички в клуба, всички, които бяха част от това, което постигнахме, но най-вече на феновете. Вие ме приехте в сърцата си от първия ден и ме обичахте. И аз ви обичам.“

„Никой не може да отнеме това, което постигнахме заедно и се надявам, когато мислите за триумфа, да се усмихвате, както аз винаги ще го правя. Това беше един период на красота и щастие, който никога няма да забравя. Беше удоволствие и чест да стана шампион с всички вас зад гърба си“, каза още Раниери в писмото си, където изказа и специални благодарности на своето семейство и треньорския си щаб.