Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери последен от всички на Острова ще разбере дали неговият тим е станал де юре и де факто шампион още днес.

Тази вечер в 22 ч. единственият му конкурент Тотнъм гостува на Челси в лондонско дерби, което може да направи „лисиците“ шампиони без игра.

Раниери не смята да гледа дербито между Тотнъм и Челси

За разлика от мениджъра си, играчите от Лестър ще се съберат някъде заедно, за да изгледат лондонското дерби пред малкия екран.

Само победа ще остави „шпорите“ в играта два кръга преди края, тъй като към този момент авансът на Лестър пред тях е осем точки. При равенство или загуба на Тотнъм сензационният първенец ще бъде Лестър, за който букмейкърите даваха едва 5000:1 шанс за това миналото лято.

Ако Тотнъм спечели на „Стамфорд Бридж“, тимът ще запази минимална надежда да стопи разликата от пет точки в последните два кръга, в които пък Лестър ще се нуждае от поне две.

Но да се върнем към Раниери. Както вече писахме, италианският специалист ще бъде в самолета по времето, когато се играе мачът и ще разбере резултата едва след кацането му в Лондон. Той държи непременно да присъства на рождения ден на 96-годишната си майка в Италия и по тази причина ще жертва тръпката от следенето на живо на развоя на Челси – Тотнъм.

За разлика от Раниери, ние ще следим изкъсо мача в Gong.bg, а с картина - по Diema Sport 2 и на платформата Gong Play.