Новият мениджър на Фулъм Клаудио Раниери предупреди феновете на „котиджърс” да не очакват чудеса през този сезон. Италианецът замени Славиша Йоканович на „Крейвън Котидж” през тази седмица. Смяната на сърбина дойде, след като лондончани имат пет точки в първите 12 срещи от Премиър лийг, намирайки се на последното място в класирането.

Раниери пък постигна един от най-очарователните успехи във футболната история, ставайки шампион с Лестър през 2016 година. Шансовете за титла на „лисиците” преди старта на сезон 2015/16 се оценяваха на 5000.

„Нужно е да работим много здраво. Tова, което стана преди две години беше бонус и приказка. Сега не е важно да мислим за чудеса”, бяха първите думи на Раниери пред медиите.

„Има още много битки през сезона и е важно всички да работим заедно – клубът, играчите, феновете. Всичко заедно. Имаме нужда от подкрепата на феновете в тежките моменти, както е този сега”, продължи наставникът на Фулъм.

Фулъм вече допусна 31 попадение в собствената си врата след няма и 1/3 изминал сезон, като това е най-много от всички английски отбори във дивизиите на Острова. Раниери пък сподели, че е готов дори да се откаже от силно атакуващия футбол, ако това ще спомогне за по-добрите резултати на отбора.

„Фулъм допуска много голове. Аз съм италианец, а за италианските треньори е важно да запазим колкото се може повече сухи мрежи. Сега е важно да забравим какво е станало вчера и да гледаме напред. Трябва да печелим точки. Надявам се да играем добре, но ако го правим и губим мачове, то тогава това е проблем. Фулъм игра добре срещу Манчестър Сити и загуби. Игра добре и срещу Ливърпул, но пак загуби. Дори и да играем грозно, то искам да печелим мачовете”, каза още бившият наставник на френския Нант.

Дебютният мач на Клаудио Раниери начело на Фулъм ще бъде при домакинството на Саутхемптън.