Италианският специалист Клаудио Раниери може да прекрати почивката си от футбола съвсем скоро. Той е един от кандидатите за треньорския пост в италианския средняк Дженоа, съобщава "Гадзета дело Спорт". Другите са Давиде Никола и Чезаре Прандели. 

Ветеранът е без работа от май насам, когато напусна Нант, но вече иска да започне работа. И е готов отново да работи в родината си, където не е бил начело на местен тим от над шест години, когато за последно води Интер. 

Настоящият наставник на "грифоните" Иван Юрич се очаква да се раздели с поста си независимо от резултата срещу Наполи тази вечер. Макар това да не се харесва на феновете на отбора, които са подготвили пореден протест срещу скандалното управление на президента Енрико Прециози, те едва ли биха отказали отборът им да бъде воден от специалист като Раниери. 

Иначе в Дженоа е доста ветровито за треньорите този сезон. Давиде Балардини започна кампанията, но беше уволнен след 7-ия кръг. Това беше негово трето уволнение от поста при генуезците. Юрич започна престоя си в тима с хикс на гости на Ювентус, но последва срив, върхът на който беше погромът с 0:5 от Интер миналия кръг и който на практика прочете присъдата му.