Арсенал трябва да признае грешките, допуснати през сезона, които помогнаха на Манчестър Сити да спечели титлата във Висшата лига, но лондонският клуб все още може да се гордее с класирането си за Шампионската лига, след като последно игра в турнира през 2017 г., каза вратарят Арън Рамсдейл.

Въпреки че Арсенал водеше в лигата в продължение на почти 250 дни, опитен отбор като Сити беше с тях на всяка крачка. Рамсдейл каза, че отборът е разочарован и трябва да погледне навътре как предизвикателството им за титлата се е провалило, но той се утеши от факта, че са се върнали в челната четворка за първи път от 2016 г.

„Футболът в Шампионската лига първоначално беше първият гол в началото на сезона. Успяхме да го постигнем за първи път от шест или седем години. Избутахме този отбор на Манчестър Сити докрай, който спечели пет пъти за шест години. Разочарованието няма да дойде от това, че не спечелихме лигата, то ще дойде от начина, по който завърши всичко.

Наистина ще се гордеем със себе си, но трябва да се погледнем в огледалото и трябва да сме първите, които ще признаят грешките си и къде сме сгрешили, защото така се учим и ставаме по-добри“, добави Рамсдейл.

Арсенал ще приключи сезона си с домакински мач срещу Уулвърхямптън следващия уикенд. Тъй като няма за какво да играе, след като си осигури второто място, Рамсдейл каза, че целта на Арсенал е да завърши сезона на висока нотка за своите привърженици.

„Ще означава всичко, за да видя публиката да подскача, което знам, че ще бъде, и това ще бъде трудно за привържениците след случилото се. Трябва да покажем представяне и усмивки на лицата на нашите фенове, които те заслужават. Те могат да се гордеят с нас“, завърши вратарят.