Легендата на Манчестър Юнайтед Райн Гигс открито призна, че е заинтригуван от овакантените мениджърски кресла в Евертън и Лестър Сити.

Роналд Куман бе уволнен от „карамелите” по-рано днес след унизителната загуба с 2:5 от Арсенал през уикенда. Седмица по-рано същата съдба сполетя и Крейг Шекспир, който напусна „лисиците”.

Играчите на Лестър искат обяснение за уволнението на Шекспир

Официално: Евертън уволни Роналд Куман

Гигс е без работа в треньорската сфера, откакто напусна позицията си на асистент-мениджър в Манчестър Юнайтед скоро след назначаването на Жозе Моуриньо през 2016-а. Бившият флангови футболист в момента е съсобственик на шестодивизионния Салфърд Сити и признава, че да застане начело на Евертън или Лестър ще бъде атрактивна възможност.

„Когато погледнете тези два отбора – Лестър бе шампион преди два сезона, а Евертън е фантастичен клуб с невероятна история – за мен това са клубове, които биха представлявали интерес”, заяви Гигс пред „Скай Спортс”.

Карло Анчелоти поема към Ливърпул?

„В същотовреме има много треньори, които също имат мераци за тези постове. Винаги съм повтарял, че ще бъда отворен към клубове, които споделят моите амбиции. Искам да подобрявам клубове и да подобрявам играчи, да се наслаждавам, докато работя, а моите футболисти да се забавляват с предизвикателството.”

„Има клубове от Висшата лига, които са добри места за работа, но същото важи и за Чемпиъншип, и за Първа лига. За мен е по-важна философията, отколкото статута на даден тим”, заключи 43-годишният Гигс.