Евертън официално уволни своя мениджър Роналд Куман след неделния погром от Арсенал - 2:5. Поражението остави "карамелите" в зоната на изпадащите, а от ръководството са решили да вземат мерки и да се разделят с холандския специалист.

"Футболен клуб Евертън потвърждава, че Роналд Куман напусна клуба. Президентът Бил Кенрайт, членът на Борда на директорите и главен акционер Фарад Мохири искат да изразят благодарността си към Роналд за работата в клуба през последните 16 месеца и затова, че изведе клуба до седмото място през миналия сезон в Премиършип", се казва в изявлението на Евертън.

"Карамелите" имат само две победи в досегашните си девет шампионатни двубои и заемат 18-ото място в класирането. Въпреки поражението от Арсенал, Куман изрази оптимизъм непосредствено след двубоя: "Все още смятам, че мога да променя цялата ситуация", каза той. 

Ръководството обаче реши да вземе нещата в свои ръце и се погрижи за третото мениджърско уволнение от началото на сезона след Франк де Бур в Кристъл Палас и Крейг Шекспир в Лестър.

54-годишният Куман изхарчи 140 милиона паунда за трансфери през лятото, но това не доведе до нужните резултати в началото на сезона и така Евертън ще търси излизане на кризата с нов наставник. Все още не е ясно кой ще бъде той като фаворит за поста е бившият мениджър на тима Дейвид Мойс.