Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес също подкрепи Стивън Джерард за мениджърския пост в шотландския Глазгоу Рейнджърс. През седмицата стана ясно, че легендата на Ливърпул е имал предварителни разговори с Рейнджърс, а настоящият наставник на „червените“ Юрген Клоп също сподели, че клубът ще подкрепи Джерард в решението му.

„Неговото разбиране за играта е добро. Той е имал различни мениджъри в кариерата си на футболист, имал е чуждестранни мениджъри, британски мениджъри, така че той е видял различни визии за играта, което е важно“, коментира Бенитес.

„Аз съм бил мениджър в три различни държави. Когато играеш в собствената си страна имаш визията на треньорите си, играеш стила, практикуван в тази страна. Когато отидеш в друга държава, всичко е различно“, коментира Бенитес.

„За него е много позитивно, че е имал различни треньори с различни идеи. Не са много топ-футболистите, които могат да бъдат и добри мениджъри. Трябва да имаш много добър отбор – понякога може да не правиш почти нищо и да спечели. Сигурен съм, че ще иска да бъде треньор, да тренира Ливърпул в бъдеще, но тъй като пред него сега има шанс, има възможността да отиде на друго място, да се учи и да види проблемите, които има един мениджър. Сигурен съм, че това ще бъде позитивно за него“, каза още испанския специалист.