Мениджърът Рафаел Бенитес не възнамерява да се обяснява на феновете на Евертън за всяка своя смяна и всяко свое решение по време на мач, пише агенция Ройтерс. Той бе критикуван от привържениците, след като извади бразилския нападател Ричарлисон при загубата с 1:3 срещу Кристъл Палас в неделя.

Бенитес заяви, че е искал да предпази Ричарлисон от контузия. Самият нападател обаче изглеждаше разочарован при смяната.

"Разбрахме още на полувремето, че Ричарлисон има болки в прасеца. Мислех още тогава да го сменя, но в крайна сметка не го направих. В течение на втората част обаче трябваше да го извадя, за да го предпазя от по-сериозна контузия. Не исках тя да му повлияе за следващите мачове", каза Бенитес за "Скай Спортс".

"В този момент Ричарлисон не влияеше на играта. Не мога обаче постоянно да се обяснявам за всичко, което правя. Разочарован съм от това, че хората са постоянно втренчени в смените, но не виждат ефекта им върху играта. След като се появи на терена, Рондон беше ключов играч за притежанието на топката".

След поражението на "Селхърст Парк", Евертън е девети във Висшата лига. Самият Бенитес за втори път влиза в конфронтация с феновете, като първият случай бе след тежката загуба с 1:4 срещу Ливърпул.