Колебливият сезон на Евертън във Висшата лига под ръководството на Рафаел Бенитес продължава. Това стана факт, след като „карамелите” бяха победени с 1:3 при визитата си на Кристъл Палас.

Лош пас на Демарай Грей през първата част позволи на Конър Галахър да даде аванс на домакините с неговия пети гол през сезона, след като се присъедини към „орлите” под наем от Челси в началото на сезона.

При 0:1 мениджърът Бенитес реши да смени Ричарлисон, който бе много недоволен, а на негово място се появи Саломон Рондон. Това провокира и гневна реакция от гостуващите фенове на „Селхърст Парк” след решението на испанеца.

Четири минути след появата на Рондон пък Джеймс Томкинс удвои актива на Палас с гол отблизо, след като довкара топката след центриране на Уил Хюс, който направи първия си старт на Палас от август насам.

Рондон обаче намали пасива за гостите, но брилянтен гол на Галахър от дистанция изкачи Кристъл Палас над Евертън във временното класиране на Англия.

Евертън имаше спечелени 10 точки досега от губеща позиция, но не успя да избегне четвърта загуба в последните си пет мача.