Кристиан Пулишич призна, че е разочарован от ограничените игрови минути в Челси този сезон, но ще се опита да се пребори за титулярно място в тима след отличното си включване като резерва срещу Саутхемптън при успеха като гост с 4:1 в неделя.

След преминаването си от Борусия Дортмунд в Челси в края на изминалия сезон, Пулишич стартира в три мача от Висшата лига и бе оставен извън състава при победата над Лил в Шампионската лига преди седмица. Мейсън Маунт, Рос Баркли, Уилиан и Педро получиха шанс през сезона за сметка на 21-годишния американец, който все още чака първия си гол с екипа на лондончани.

„Очевидно е, че не получавам игровите минути, които бих искал. Няма да се оплаквам или да размахвам пръсти – няма да се откажа да се боря за титулярното си място. Разбира се, беше ми тежко, след като бях оставен извън за гостуването на Лил. Всеки футболист иска да играе, да бъде на терена и да помага на съотборниците си колкото може и когато не е с тях, това боли – но аз съм щастлив, че получих шанса си срещу Саутхемптън“, започна той пред британските медии.

Пулишич се включи страхотно от пейката при успеха над Саутхемптън с 4:1 на „Сейнт Мерис“, асистирайки за попадението на друга резерва – Миши Бачуай. Пулишич добави, че трансферната сума от 58 млн. паунда не му тежи, но е наясно с критиките относно представянето си на терена.

„Не може напълно да пренебрегнеш критиките. Не живея под скала. Чувам неща, виждам неща, но правя всичко възможно да ги пренебрегвам. Външните мнения нямат значение за мен – това, което има значение, е какво става в отбора, какво мислят за мен моите съотборници и тези, които ги е грижа за мен“, завърши американецът. /БГНЕС